3 ägg
1 ½ dl socker
rivet skal av 1 apelsin
5 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör eller margarin
2 dl florsocker
100 g malda hasselnötter
1 äggula
saft av ca ½ apelsin
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt apelsinskal. Sikta ned potatismjöl blandat med vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakpapper och grädda genast i 225 – 250° ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna under pannan.
Rör smör och socker poröst till fyllningen. Tillsätt malda nötter och äggula och smaka av med litet apelsinsaft. Bred nötsmöret över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar