kaka:
2 ägg
1 ½ dl socker
100 g smält smör eller margarin
25 g sötmandel
2 msk grädde
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör eller margarin
1 – 1 ½ msk kallt starkt kaffe
rostad mandel att strö över
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält matfett, mald mandel och grädde. Rör sist ned mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i smord, bröad form som rymmer ca 1 ½ liter och grädda i 175° ca 40 minuter. Sikta flor- och vaniljsocker och blanda ned det i det smälta matfettet. Rör till en slät massa och tillsätt kaffe. Bred glasyren över den ljumma kakan och strö på rostad mandel
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar