4 port
0,5 paket jäst
1 dl vatten
1 dl mellanmjölk
2 tsk olivolja
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 st. ägg
200 gram nötfärs 10 % fett
1 msk margarin
100 gram finhackad gul lök
2 klyfta vitlök, finhackade
100 gram fint skuren vitkål
100 gram grovt riven morot
2 msk svensk senap
2 krm oregano italiensk salladskrydda
5 droppar tabasco
salt
peppar
150 gram blandad sallad
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och olivolja och rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt och 4 dl av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter. Fräs färsen i margarin i en stekpanna. Tillsätt all lök och låt den fräsa med i någon minut. Rör i vitkål, morot, senap, oregano, italiensk salladskrydda, tabasco, salt och peppar. Rulla ut degen till en längd. Dela den i 4 bitar och kavla ut dem till rundlar. Lägg fyllningen på mitten och vik över ena halvan. Tryck ihop kanterna med en gaffel och låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med sallad.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar