4 portioner
Sås:
2 msk margarin
4 tsk vetemjöl
3 dl lättmjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Kött- och grönsaksröra:
1 skalad aubergine, skivad i 1 cm tjocka skivor
salt
400 g köttfärs
1 medelstor gul lök, skalad och hackad
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
6 msk tomatpuré
2 klyftor vitlök, pressad
2 msk hackad persilja
cayennepeppar
salt
svart- och vitpeppar efter smak
Sätt på ugnen 225°. Salta de skivade aubergineskivorna. Låt dem stå i ca 10 min så att de vätskar av sig. Gör såsen: Smält margarinet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken och låt såsen koka 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar.Koka den skalade och skurna potatisen, ca 10 min.Bryn de väl avrunna aubergineskivorna i en fettsnål stekpanna. Pressa ner dem med stekspaden så att vätskan pressas ur.Gör köttfärssåsen: Bryn köttfärsen. Häll i lök och vitlök, och låt steka ett tag. Blanda ner tomaterna med sitt spad, vatten, tomatpuré, persilja, salt och kryddor. Låt det koka på svag värme ca 10 min.Lägg hälften av aubergineskivorna i en ugnssäker form. Lägg på hälften av den kokta potatisen. Bred ut hälften av köttfärssåsen över dem. Upprepa lagren. Häll sist över såsen. Gratinera i ugnen tills ytan fått färg, ca 20 min.
Servera med grovt bröd och sallad.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar