Antal portioner 4
600 gram kycklinglår
1 dl hackad persilja
0,5 dl finhackad örtkrydda
1 dl vatten
1 msk soja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk socker
0,5 tsk salt
peppar
1 klyfta vitlök
2 msk vetemjöl
salt
peppar
300 gram grönsaksblandning
1 kg potatis
Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg dem i en smord form. Blanda persilja, örtkryddor, vatten, soja, vinäger, socker, salt, peppar och pressad vitlök. Fördela blandningen över kycklingen. Stek i 225 grader i 40 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden. Sås: Sila skyn som bildats i formen. Vispa ut mjölet med lite av den avsvalnade skyn i en kastrull. Tillsätt resten av skyn och koka i 5 minuter.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar