söndag

Kyckling- och rotfruktssoppa

Antal portioner: 4

800 gram kycklinglår
1 liter vatten
2 st. hönsbuljongtärningar
100 gram finhackad gul lök
2 klyfta vitlök
200 gram morötter i slantar
125 gram palsternacka i bitar
4 st. lagerblad
5 st. kryddpepparkorn
1 msk vetemjöl + lite vatten
2 dl standardmjölk
0,5 dl finhackad bladpersilja
salt
peppar

4 port småfranska

Dela kycklinglåren en gång. Koka upp vatten och buljong. Lägg i lök, vitlök, morötter, palsternacka, lagerblad och pepparkorn. Låt soppan koka i 40 minuter. Ta upp kycklingen och skär köttet i småbitar. Blanda mjöl och vatten i en redningsbägare. Tillsätt redningen till soppan i en fin stråle samtidigt som du rör. Tillsätt mjölken och låt soppan koka i 5 minuter. Avsluta med att röra i persilja och kycklingköttet. Smaka ev. av med mer salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar