lördag

Svamprisotto

4 port

1 gul lök
1 bit rotselleri
100 g smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk konc. vilt- och kantarellfond
1/2 dl torrt, vitt vin eller 1 msk pressad citron
200 g svamp, t ex trattkantareller
3 msk rumstempererat smör
2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
1 krm svartpeppar
2 msk hackad gräslök

Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök.

Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar