söndag

Tårta med maräng

12 personer

Maräng:
2 äggvitor
1 ¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker

50 gr finhackade hasselnötter att strö över

Kaksmeten:
125 gr smör
1 dl socker
2 äggulor
drygt 1 dl mjölk
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
Marsankräm gjord på ca 4 dl mjölk
Valfria bär
4-5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 180 grader, klä en bakplåt med bakpapper.Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda försiktigt ner socker och vaniljsocker, låt stå. Rör socker och margarin pösigt, blanda ner äggulorna en i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver växelvis med mjölken i smeten. Bred ut smeten med en gummiskrapa, den ska vara florstunn på plåten. Bred marängsmeten över bottensmeten och strö över dom hackade nötterna. Grädda tårtan i ca 20 min, tills den är ljust beige. Låt kakan svalna.Dela kakan i 2 bitar, bred marsankrämen i botten, lägg bären uppe på, klicka ut grädde ovanpå bären och tillsist placera den andra tårthalvan ovanpå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar