4 ägg
½ tsk citronsyra
1 krm salt
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
saft av 1 citron
saft av 1 lime
2 msk vatten
skal av 1 citron
skal av 1 lime
Separera äggen. Vispa äggvitorna mycket lätta och porösa med citronsyra och salt. Tillsätt 1/3 av sockret och vispa lätt några minuter. Lägg äggulorna i en annan skål och vispa dem med resten av sockret till en ljus och porös massa. Tillsätt mjöl och rör om väl. Rör ned pressad saft, vatten och rivet citrusskal. Vänd försiktigt ned de vispade äggvitorna. Häll smeten i en smord och mjölad form, 1 ½ l. Grädda kakan i 175° ca 45 minuter eller tills den har pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddad. Pröva med sticka – är den torr är kakan färdig.Lossa kakan försiktigt runt kanterna. Låt den stå en stund och stjälp sedan upp den. Garnera med skivor av citron och/eller lime och ev några vackra blad
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar