lördag

Pepparkaksmuffins

115g Mjöl
2tsk Mald Ingefära
¾ tsk Mald Kanel
1bit Syltad ingefära (finhackad)
¾ tsk Bikarbonat
4msk Mjölk
6msk Smör eller Margarin (rumsvarmt)
70g Farinsocker
2msk Mörk Sirap
2 Ägg (lätt uppvispade)

GLASYR
6msk Smör (rumsvarmt)
175g Florsocker
2msk Sockerlag från den syltade ingefäran

Ställ 16 dubbla formar på en bakplåt.
Sikta ner mjöl, mald ingefära och mald kanel i en skål. Tillsätt finhackad syltad ingefära och vänd den i mjölet. Lös upp bikarbonaten i mjölken i en separat skål.
Rör smör och socker luftigt i en annan skål. Rör ner sirap och tillsätt sedan äggen, lite åt gången., och rör kraftigt efter varje gång. Rör ner mjölblandningen och rör därefter ner mjölken med bikarbonat, lite i taget. Fördela smeten i pappersformar.
Grädda muffinsen i 160º i 20min. Låt dem kallna på bakgaller.
Glasyr: rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsockret och rör till en slät och luftig kräm. Tillsätt sist ner sockerlagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar