söndag

Apelsinrulltårta

1 rulltårta:
3 ägg
1 ½ dl socker
2 msk vetemjöl
¾ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 ½ dl florsocker
1 äggula
rivet skal och saft av 1 apelsin

Sätt ugnen på 250°. Vik en form av smörpapper, 25 x 35 cm .Vispa upp äggen i en rymlig skål. Tillsätt socker och vispa tills blandningen är riktigt ljus och pösig. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver mycket väl. Rör ned mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Bred ut smeten i formen till ett jämnt lager. Grädda kakan i ugnen ca 5 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och är genomgräddad.Stjälp upp rulltårtan på lättsockrat smörpapper. Dra försiktigt av papperet – det går lätt om du först penslar papperet med vatten. Låt kakan kallna.
Gör fyllningen: Rör smöret ljust och poröst. Rör ned det siktade florsockret och äggulan. Rör kraftigt. Smaksätt med apelsinskal och apelsinsaft. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den till en rulltårta. Låt den ligga i kylskåp minst 1 timme, gärna längre, innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar