1 kaka i en 1 ½-litersform
100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 äggulor
2 msk gräddfil
2 bananer
1 dl sötmandel
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 äggvitor
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör det sedan med sockret så att blandningen blir riktigt ljus och porös. Rör ned äggulorna, en i sänder. Rör kraftigt. Tillsätt gräddfil och rör om väl. Skala bananerna och mosa dem. Hacka mandeln och blanda med bananmoset. Rör ned detta i kaksmeten. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat. Rör snabbt ned detta i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i ett par omgångar med stora tag i kaksmeten, så att luften inte går ur.Häll smeten i en välsmord och bröad form och grädda i 200° ca 45 minuter eller tills kakan börjar lossna från kanterna och känns genomgräddad. Pröva med sticka. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan stå ett par minuter innan du stjälper upp den. Låt den svalna under formen.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar