ca 25 st.
Deg:
25g jäst
2 dl kall mjölk
200g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
ägg
Granering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i bullformar. Ställ dem på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 tim i rumstemperatur. Pensla med ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 250°, 5-8 min. Låt bullarna kallna utan bakduk på ett galler. Glasera bullarna med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar