söndag

Köttfärssås

Antal portioner: 4

300 gram mager nötfärs
1 msk olivolja
100 gram finhackad gul lök
salt
peppar
100 gram rökt bogskinka i tärningar
200 gram grovt rivna morötter
100 gram grovt riven rotselleri
1 krm mald kryddnejlika
1 krm riven muskotnöt
2 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
1 dl rött matlagningsvin
salt
peppar
280 gram pasta
100 gram färsk spenat
2 tsk olivolja citronpeppar
1 msk riven parmesanost

Fräs färsen i olja i en teflonpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Salta och peppra. Rör ner bogskinka, morötter, rotselleri, kryddnejlika, muskot, köttbuljong, tomatpuré och matlagningsvin. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fräs spenaten i lite olivolja. Krydda med citronpeppar. Smula över parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar