söndag

Chokladmuffins

3 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
2 ägg
1, 25 dl hett vatten

Blanda alla torra ingredienser. Blanda i äggen. Häll i smöret lite i taget och vispa mellan. Mät upp det heta vattnet (kan ta det från kranen) i kastrullen/skålen där du smälte smöret för att få med allt smör. Häll sedan i vattnet lite i taget och vispa mellan. Det blir bäst resultat om du har en stor muffinsform/plåt. Har du en sådan kan du fylla själva pappersformarna upp till kanten. Har du enbart pappersformar fyll dem till ¾. Risken är om du bara har pappersformar att de ”lägger” sig, dvs pappersformen orkar inte hålla emot och muffinsen växer på bredden istället för på höjden. Ugnen ska vara på 200 grader och muffinsen ska vara inne i ca 12-14 minuter (lite kortare tid om du har enbart pappersformar). Prova att sticka med en stålsticka eller trästicka i mitten av muffinsen för att se när de är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar