lördag

Kokosmums

ca 20 st.

4½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kalt vatten
1½ msk gelantinpulver
1½ dl kokhett vatten

Granering:
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao

Blanda socker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelantinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen. Vispa alltsammans med elvisp i minst 30 min till en pösig smet. Blanda samman kokosflingorna med kakaopulvret. Häll lite av det på botten av en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten. Strö över kokos. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär i bitar ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av kokosen tills bitarna är täckta runtom. Lägg mumsbitarna på galler eller bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar