8-10pers
Pajdeg:
100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
500 g kesella
1 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
2 tsk vaniljsocker
Topping:2-3 passionsfrukter
2-3 kiwi
Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 min. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen till fyllningen har stelnat, ca 40 min. Låt den kallna. Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet med en tesked. Skala och skiva kiwin. Lägg kiwiskivorna som en ring runt kanten. Bred ut passionsfrukten i mitten.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar