lördag

Kyckling- och cashewwok

Antal portioner 4

3 st. a 125 gr Kycklingfilé rå,
1 tsk Ingefära färsk
1 klyfta Vitlök
1 tsk Sesamolja
2 msk Kinesisk soja,
20 st Cashewnötter.
2½ dl Broccolibuketter
1 st Lök gul.
1 st Paprika röd.
1 st. Selleristjälk
1 stor Morot
1 dl Bambuskott,
2 tsk Potatismjöl
Salt,
peppar
1 tärning Buljongtärning,
2½ dl Vatten

Riv den färska ingefäran och ansa, hacka och strimla grönsaker. Tillaga cashewnötterna i mikron i 3 min. Blanda den tärnade kycklingen med ingefära, vitlök, sesamolja och 1 msk soja. Bryn under omrörning i ca 2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs broccoli, lök paprika, selleri och morot under omrörning i 3 min. Tillsätt kyckling och bambuskott och fräs 1-2 min. Blanda mjölet med buljong och häll det i woken och 1 msk soja. Rör om såsen, sjuk upp och låt tjockna. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar