4 portioner
ca 1kg högrev med ben
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk salt
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
3 dl vatten
3-4 morötter
3 msk vetemjöl
1/2 - 1 dl vatten
Skär köttet i bitar, ta vara på benen. Skala löken och skär den i klyftor. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna på inte alltför stark värme. Låt löken bryna med ett par minuter mot slutet. Lägg kött, lök och ben i en gryta och tillsätt salt och kryddor. Vispa ur stekpannan med en del av vattnet och häll skyn i vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, det tar minst 1 timme. Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Låt dem koka med 20-25 min mot slutet. Späd med lite vatten om det verkar tjockt. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning. Rör ner den och koka ytterligare 4-5 min. Smaka av.
Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor eller ev. en vitkålssallad.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar