4 portioner
7 dl Pastahjul
Smör eller margarin till smörjning
200 g pastrami eller rökt skinka
1 litet pkt (125 g) frysta gröna ärter
Ostsås:
8 dl mjölk
4 msk Idealmjöl eller Kärnvetemjöl
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 dl riven ost, gärna lagrad
Sätt ugnen på 225º. Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Bred ut hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Skär köttet i strimlor och lägg ovanpå pastan, tillsammans med ärtorna. Fördela resten av pastan överst.Blanda mjöl och lite av mjölken till en redning. Koka upp resten av mjölken. Tillsätt redningen under omrörning. Koka upp och sjud (koka på svag värme) i 5 minuter. Rör om då och då. Krydda med salt och peppar. Tag kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten (spara lite ost att strö över gratängen).Häll såsen över pastan, kött och ärtor. Strö över riven ost. Gratinera i 15-20 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar