onsdag

Björnbärskakor

Ca 20 st

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 msk socker

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
50 g mald sötmandel (med skal)
1 dl florsocker
5 dl björnbär

Hacka matfett och mjöl till pajdegen. Tillsätt socker och arbeta ihop degen. Lägg den kallt en stund. Smält matfettet till fyllningen och vispa ned ägg och socker. Låt blandningen tjockna på spisen under omrörning. Tillsätt mandel och florsocker. Låt smeten svalna. Klä ca 20 små aluminiumformar med pajdegen. Lägg i fyllningen och tryck försiktigt ned björnbären. Grädda i 175° mitt i ugnen i ca 20 minuter. Stjälp upp kakorna försiktigt när de svalnat och servera dem nygräddade till kaffe eller te eller något annat gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar