Botten:
16 digestivekex
1 dl socker
125 g smält smör eller margarin
Fyllning:
1 pkt Philadelphiaost
6 msk socker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil
1 citron
4 msk vatten
1 msk gelatin
1 ½ dl tjock grädde
Krossa kexen med mortel. Smält matfettet tillsammans med sockret och blanda ned de krossade kexen. Lägg blandningen i en form med löstagbar botten, 23 – 25 cm i diameter. Tryck till massan med baksidan av en sked och ställ formen i kylen.Till fyllningen rörs osten med sockret till en krämig röra. Blanda ned en äggula i taget, sedan gräddfil, rivet citronskal och citronsaft. Lös upp gelatinet i vatten efter anvisning på paketet, låt det svalna något och blanda ned det i smeten. Vispa grädden och tillsätt den. Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ned dem. Häll smeten ovanpå kexbotten och sätt in formen i kylen igen minst 2 timmar före serveringen.
Summertime Sweets
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar