lördag

Pepparkaksbiskvier

300g Riven Mandelmassa
1krm Kanel
1 Äggvita

FYLLNING
150g Mörk Choklad
½dl Mörkt Muscovadoråsocker
1tsk Pepparkakskryddor
50g Smör

GRANERING
100g Mörk Choklad
1msk Olja


Blanda mandelmassa och kanel i en skål. Blanda i äggvita tills det är en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150º i ca 15min. Ta kakbottnarna från plåten och låt kakorna svalna på galler.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt sockret och pepparkakskryddorna. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred på fyllning på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15min.Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar