torsdag

Chokladbottnar med vaniljgrädde och färska bär

4 personer

Botten:
1 1/3msk vatten
75g mörk choklad
2 ägg
1/2tsk salt

Vaniljgrädde:
2dl vispgrädde
1dl crème fraiche
1msk vaniljsocker

Garnering:
Färska bär
Brun farin
Chokladspån
Apelsinskal
kokos

Gör så här:
* Smörj fyra portionsformar.
* Smält chokladen med vattnet. Vispa äggulorna och sockret vitt. Blanda ner i chokladen. Vispa äggvitorna och saltet styvt. Vänd försiktigt ner i chokladsmeten.
* Bred ut massan i formarna. Baka i ugn 180º ca 15 minuter.
* Vispa grädden nästan styv. Vispa crème fraichen styv och vänd ner i grädden. Smaka av med vaniljsocker.
* Bred ut vaniljgrädden i ett jämnt, tjockt lager på chokladbottnarna. Servera med säsongens bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar