torsdag

Liten ostpirog

28bitar

Fyllning:
200g kantareller
1 liten gul lök
2msk smör
1/2dl vispgrädde
1krm timjan
1krm paprikapulver
150g västerbottenost
1dl hackad persilja
vitpeppar

Deg:
1 utkavlad rektangulär smördeg

Pensling:
1 ägg
grovt salt

Gör så här:
* Hacka kantarellerna grovt. Skala och hacka löken fint. Bryn smöret till svagt brun färg, tillsätt svamp och lök och låt allt fräsa över medelstark värme. Tillsätt vispgrädde, timjan och paprikapulver. Rör om och låt allt stå på avstängd platta så att grädden kokar in lite grand. Låt sedan svampen kallna.
* Riv osten, blanda den och persiljan med svampen. Mal vitpeppar över.
* Lägg bakplåtspappret på en plåt. Rulla ut smördegen och skär den i fyrkantiga bitar 6x6cm. Fördela svampen på degbitarna och vik ihop dem till trekanter. Pressa samman kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på plåten. Vispa upp ägget och pensla pirogerna väl. Strö några korn salt på varje. Grädda i 225º ca 12 minuter tills fin gyllengul färg. Servera dem något avsvalnade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar