torsdag

Vit chokladmoussedroppe med hallonsås

8 personer

Droppen:
200g mörk choklad
(2 ark overheadfilm)

Moussen:
200g vit choklad
4dl vispgrädde
1 äggula

Hallonsås:
200g frysta hallon
florsocker

Garnering;
hallon

Gör så här:
* Smält den mörka chokladen. Skär overheadfilmen i 3cm breda remsor. Stryk ut ett lager choklad, ca 2mm tjockt, på varje remsa. Lyft upp dem efter hand, kläm ihop ändarna till droppform med chokladen på droppens insida. Ställ in i frysen.
* Smält den vita chokladen, rör om då och då så att den blir slät. Vispa grädden lätt med gulan. Vänd ner den varma chokladen snabbt och smidigt i grädden.
* Ta ut dropparna ur frysen och fyll dem med mousse. Ställ i kylen 2-3 timmar.
* Rör de tinade hallonen med florsocker. Passera såsen genom en sil och ställ i kylen.
* Ta ut chokladdropparna och dra försiktigt bort filmen. Lägg upp dem två och två så att de bildar ett hjärta. Slå lite sås vid sidan om och garnera med färska hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar