torsdag

Chokladsufflé Percelana

4 portioner

:
125g mörk choklad
150g vispgrädde
1/4 vaniljstång
60g äggula (3st)
150g äggvita (5st)
1tsk citronsaft
30g socker

Garnering:
florsocker

Gör så här:
* Smöra och sockra suffléformarna. Sätt ugnen på 175º. Ställ in en bakplåt så att den är varm när du sätter in formarna.
* Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör med en slickepott till en homogen ganache. Tillsätt fröna från vaniljstängen, vispa ner äggulorna.
* Vispa äggvita, citronsaft och en tredjedel av sockret till löst skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett styvt skum.
* Blanda en fjärdedel av marängsmeten med chokladganachen. Vänd ner ganachen i marängskummet med slickepott, det ska bli en luftig massa.
* Fördela sufflésmeten i formarna, stryk dem släta med en palett. Lossa sufflésmeten från formens insida med en liten kniv.
Baka i 175º i 9-12 minuter. Pudra med florsocker och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar