torsdag

Sandwichbröd

Ca 35 bullar

bröd:
40g jäst
1000g vetemjöl med extra proteinhalt
180g smör
50g socker
20g äggula (1st)
20g havssalt

pensling:
1 ägg
salt

Gör så här:
* Lös upp jästen i mjölken. Väg upp de övriga ingredienserna i degbunken och häll över jästblandningen.
* Knåda degen på låg hastighet i ca 15 minuter.
* Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt vila i 45 minuter. Stöt samman degen efter 20 minuter,
* Lägg degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i två bitar. Rulla ut till längder med hjälp av lite vetemjöl. Skär av bitar på 60g, rulla ut som korvbröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och salt och pensla bullarna noga, låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 minuter. Pensla försiktigt med ägg ytterligare en gång.
* Baka bullarna gyllenbruna 230º Ca 12 minuter. Ta ut bullarna och låt dem svalna på galler.

Tips:
Citronvarriant:
Byt ut 50g av mjölken mot pressad citron och rasp av 2 citroner. Pensla med ägg och vänd i durumvetemjöl före jäsning och bakning.
Chokladvarriant:
Tillsätt 200g grovhackad mörk choklad och 15g finhackad färsk peppermynta i degen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar