torsdag

Chokladtårta

6-8 bitar

Tårta:
1dl kakao
1dl socker
1krm salt
2dl mjölk
150g smör
1dl socker
2 ägg
4dl mjöl
1 1/2tsk bakpulver
1msk vaniljsocker

Glasyr:
60g mörk choklad
75g smör
1/2dl socker
2msk mjölk

Fyllning:
1 1/2dl vispgrädde
2 bananer

Garnering;
Chokladströssel

Servering:
vispgrädde

Gör så här:
* Rör ner kakao, socker och salt i mjölken och koka upp. Låt chokladmjölken svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen under kraftig omrörning. Häll i chokladmjölken.
* Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i chokladsmeten.* Häll smeten i en smörjd och bröad en form, ca 24cm i diameter med löstagbar kant. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 175º i 40 minuter. Låt kakan svalna på galler.
* Smält chokladen på svag värme tillsammans med smör och socker. Späd sedan med mjölk. Låt glasyren svalna något.
* Vispa grädden. Mosa bananerna och blanda ner dem i grädden. Dela bottnen i två delar och lägg banangrädden emellan. Bred över glasyren och garnera med chokladströssel. Låt tårtan stå svalt tills glasyren stelnat.
* Servera med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar