torsdag

Örtspäckad rödspätta med varma tomater

4 portioner

:
4 rödspättor à 300g
1 knippe färska örter
50g smör
3dl ströbröd
2msk smör
4 tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2msk olja
2msk rödvinsvinäger
Socker
Salt
Peppar

Gör så här:
* Skölj spättan väl under rinnande vatten. Gör små snitt i spättan på båda sidorna.
* Finhacka örterna, blanda med smöret. Tryck ner smörblandningen i snitten. Panera i ströbröd och stek dem gyllenbruna. Fortsätt stekningen i ugn 175º 8-10 minuter.
* Förväll tomaterna, hacka dem grovt. Finhacka lök och vitlök, fräs dem i oljan, tillsätt tomaterna och vinägern. Rör om försiktigt, smaka av med socker, salt och peppar.
* Lägg upp spättan med tomaterna vis sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar