torsdag

Citronpaj

Ca 8bitar

Pajdeg:
1 utkavlad smördeg

Fyllning:
3 ägg
1 äggula
2 1/2dl soker
2-3 citroner
1-2 apelsiner
1 1/2dl vispgrädde

Garnering:
1msk florsocker

Till servering:
2dl vispgrädde

Gör så här:
* Lägg smördegen i en pajform, ca 24cm i diameter. Låt degen ligga väl uppe på formens kant, rulla den lite och forma till vågor. Nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i 225º i 10 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175º.
* Vispa ägg, äggula och socker vitt och pösigt.
* Pressa saften ur citroner och apelsiner (2 1/2dl juice). Häll juicen i äggsmeten och tillsätt vispgrädden, rör om. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i 175º i 40 minuter så fyllningen stelnar och får lite färg.* Låt pajen kallna. Sikta florsocker över. Servera pajen med mjukvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar