torsdag

Tryffelsnitt

16 bakelser

Botten:
100g mandelmassa
1ägg
2tsk kakao

Tryffel:
2 1/2dl vispgrädde
100g mörk choklad minst 60%

Garnering:
16 chokladkaffebönor

Gör så här:
* Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet.
* Vispa upp ägget. Tillsätt mandelmassan och kakao och vispa allt pösigt.
* Rita upp en fyrkant på bakplåtspapper, 20x20 cm. Bred ut smeten jämnt och fint. Grädda i 200º ca 5 minuter. Låt kakan kallna, svep in den i folie så den inte torkar.
* Värm grädden så att den blir het men inte sjuder. Bryt chokladen i bitar, lägg i bitarna i grädden och ta av den från värmen. Rör om sakta medan chokladen smälter. Häll smeten i en skål och låt en svalna. Ställ meten i kyl ca 45 minuter och låt den bli kall. Vispa några tag under tiden. När den är tillräckligt kall, vispa den styv.
* Bred krämen över bottnen i ett jämnt lager och ända ut i kanterna. Släta till med smidig kniv doppad i hett vatten så att ytan blir slät. Skär i 16 fina bitar.
* Garnera med chokladkaffebönorna. Servera bakelserna kalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar