Ca 10bitar
Botten:
300g mandelmassa
3 ägg
2 1/2msk kakao
Fyllning:
250g vit choklad
1msk florsocker
6dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering:
100g vit choklad
melonkulor
citronmeliss
Gör så här:
* Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet. Vispa upp äggen, tillsätt kakao och mandelmassan. Rör smeten jämn och smidig. Häll kakaosmeten i en smord rund form, ca 24cm i diameter, med avtagbar kant. Grädda i 175º ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
* Smält chokladen, tillsätt florsocker och rör om och låt chokladen svalna något.
* Vispa grädden tjock och blanda hälften med chokladen. Tillsätt äggulorna, en i taget, till chokladsmeten och låt den nästan bli kall. Vänd ner resten av grädden. Bred ut smeten över mandelbottnen. Täck med folie. Låt stå i frys i minst 4 timmar.
* Tag ur tårtan 35-60 minuter före servering. Garnera med vit choklad i stora tunna flisor. Lägg tårtan på ett fat och lägg melonkulor och citronmeliss runt om.
Summertime Sweets
11 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar